afbeelding

TERUGBLIK WEEK VAN HET CHRISTELIJKE BOEK 2017
22 maart t/m 1 april 2017

Van 22 maart t/m 1 april 2017 organiseerde BCB voor de veertiende keer de Week van het Christelijke Boek. Boekhandels verwenden hun klanten tijdens deze campagne met Afspraak in Portugal, geschreven door Corien Oranje. Elke klant ontving deze novelle gratis tijdens de actieperiode, bij besteding van ten minste € 12,50 aan boeken. Afspraak in Portugal is een ontroerend verhaal over geloof, liefde, afscheid en verlies. Tegelijk met de verschijning van de papieren versie van Afspraak in Portugal, verscheen ook een gesproken versie en een exemplaar in braille.  


STARTAVOND DINSDAGAVOND 21 MAART 2017
Op dinsdagavond 21 maart presenteerde BCB het actieboek Afspraak in Portugal bij
Boekhandel Riemer in Groningen.
In een bijzonder ontspannen sfeer vertelde Corien Oranje over de totstandkoming van haar boekje. Haar inspiratie haalde ze onder meer uit "Miss Norma's bucketlist", een 91-jarige aan kanker lijdende dame, die alsnog een wereldreis maakte. De aanwezigen mochten nadenken over de eigen bucketlist en aan de hand daarvan werd een stap gezet voor een nieuw script.
Daarnaast waren Bart Lont en Klarinne Labooij van de stichting Light for the World aanwezig zijn om te vertellen over het bijzondere werk dat zij doen. Bijzonder om te zien en horen hoe Klarinne, zelf blind, een gedeelte voorlas uit de brailleversie van het actieboek Afspraak in Portugal. Al met al een mooie, gezellige en geslaagde avond.

        

Over het actieboek Afspraak in Portugal

Leo is ernstig ziek, maar hij weigert elke behandeling. Zijn vrouw is net overleden, en hij wil maar één ding: op reis. Hij gaat naar Portugal, waar hij ooit met Lilian op huwelijksreis is geweest. Er is een plek waar ze een kostbare herinnering hebben achtergelaten. Een herinnering die een stempel op de rest van hun leven heeft gezet. Jennifer wil haar vader, met wie ze een moeizame relatie heeft, niet alleen laten gaan. Ze gaat met hem mee, op reis door Europa, en zorgt ervoor dat hij komt waar hij zijn wil. Gaandeweg leren Leo en Jennifer elkaar iets beter begrijpen, misschien ook wel dankzij de vriend die zich halverwege bij hen voegt.

Een ontroerend verhaal over geloof, liefde, afscheid en verlies.


 


Corien Oranje
Corien Oranje (1963) is theoloog en auteur. Ze schreef al verhalen voordat ze kon lezen en heeft al ruim vijftig boeken op haar naam staan. Naast vele kinderboeken, schreef ze boeken als Kleurrijke vrouwen, Thuis bij God en Op weg naar Pasen. Voor EO-Visie schrijft ze de wekelijkse feuilleton Bianca’s blog. Als Corien Oranje niet schrijft, werkt ze als Schoolschrijver, of reist ze door het land om op scholen en in bibliotheken te vertellen over haar boeken. Corien Oranje studeerde Theologie. Na jarenlang met haar man en vier zoons in Jakarta te hebben gewoond, woont ze sinds 2010 weer in Nederland. Oranje won twee keer de juryprijs Het Hoogste Woord.